FAQ kopen en verkopen

FAQ

Kopen in zes stappen

Hifiveiling maakt het erg eenvoudig om op een veilige manier op producten te bieden. In vijf stappen leggen we je uit hoe je een product kunt winnen.

Stap 1: oriënteren

Oriënteer je op een object binnen een categorie naar keuze. Elk object bevat een objectnummer welke wordt aangeduid met een ID, bijvoorbeeld: "[ ID: 6 ]". Het is ook mogelijk om de producten op locatie in Amersfoort op afspraak te bekijken en te testen. Dit voorkomt teleurstelling achteraf.

Stap 2: gratis account aanmaken

Zie je een interessant object en wil je een bod uitbrengen? Voordat je een bod kunt uitbrengen, dien je je te registreren door een account aan te maken. Dit is geheel gratis. Volg het registratieproces en vul de benodigde gegevens in, zodat we je zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Na het registratieproces sturen we je een validatie bericht per e-mail. Zodra je account is gevalideerd, kun je aan de slag gaan en een bod uitbrengen.

Stap 3: bieden

Je plaatst een bod. Wanneer je een bod plaatst en je bent de hoogste bieder binnen de looptijd van de veiling, dan wordt je bod met een groen label als “Hoogste bod” aangemerkt. Als je wordt overboden, dan zal het label worden vervangen door een rood label met de tekst “Overboden”. Ben je de hoogste bieder, dan ben je verplicht het product tegen het door jouw geboden bedrag af te nemen.

Stap 4: winnen

Wordt er vijf minuten voor sluitingstijd een hoger bod uitgebracht? Dan wordt de sluitingstijd automatisch met vijf minuten verlengd. Dit proces herhaalt zich tot er niet meer wordt geboden. Ben je de hoogste bieder? Dan heb je de veiling gewonnen.

Stap 5: afrekenen

Zodra je het product hebt gewonnen ontvang je per e-mail een bericht met de factuur. Deze dient binnen drie werkdagen te worden betaald. 

Stap 6: afhalen

Na ontvangst van de betaling kun je een afspraak maken op het product af te halen op de aangegeven locatie.

Goed om te weten:

  • Omdat het om een gecombineerde online en offline fysieke verkoop gaat, geldt de wet Koop op Afstand niet bij Hifiveiling.nl.

Verkopen

Wil je enkele of meerdere Hifi kavels verkopen, neem dan contact met ons op via info@hifiveiling.nl voor meer informatie.  

Verzenden

Wil je dat we je gewonnen kavel opsturen? Stuur ons dan een e-mail via info@hifiveiling.nl voor een prijsaanvraag van de verzendkosten.